ßßß Cookit - przepis na Sakiewki szpinakowe w cieście francuskim

Sakiewki szpinakowe w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Facebook
Google+
Instagram
Wspolpraca
Składniki:
Szpinak baby- 200g
Ser feta- 120g
Czosnek- 2 ząbki (12g)
Pierś z kurczaka - 200g
Ciasto francuskie- 1 sztuka
Jajko- 1 sztuka
Margaryna mleczna- 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka
Pieprz
Przepis:
1. Kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą do kurczaka i podsmazyć na patelni.
2.Ze szpinaku usunać "łodyżki", podsmażyć na patelni z margaryną. Na samym końcu dodać czosnek i kurczaka, wszystko wymieszać.
3.Ciasto francuskie pokroić na 8 kwadratów, do każdego nałożyc po około 2 łyżki farszu.
4.Rogi ciasta zawinąć do środka i posmarować rozkuconym jajkiem.
5.Piec w piekarniku przez około 13 minut w temepraturze 180 stopni ( z termoobiegiem).
1 sakiewka dostarcza :
B-5g T-1g W- 65g E- 260 kcal WW- 6 , 5
Legenda
B - białko
T - tłuszcze
W - węglowodany
E - energia
WW - Wymiennik węglowodanowy
Łączna liczba wyświetleń
Partnerstwo
O mnie
Marzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.
W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.
Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.
Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie cukru i białej mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)
Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Kontakt:
E-mail: [email protected]
Źródło:http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/04/sakiewki-szpinakowe-w-ciescie-francuskim.html