Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca
Składniki:
Szpinak baby- 200g
Ser feta- 120g
Czosnek- 2 ząbki (12g)
Pierś z kurczaka - 200g
Ciasto francuskie- 1 sztuka
Jajko- 1 sztuka
Margaryna mleczna- 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczakaPieprzPrzepis:1.
Kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać
przyprawą do kurczaka i podsmazyć na patelni.2.Ze
szpinaku usunać "łodyżki", podsmażyć na patelni z
margaryną. Na samym końcu dodać
czosnek i
kurczaka, wszystko wymieszać.3.
Ciasto francuskie pokroić na 8 kwadratów, do każdego nałożyc po około 2 łyżki farszu.4.Rogi ciasta zawinąć do środka i posmarować rozkuconym
jajkiem.5.Piec w piekarniku przez około 13 minut w temepraturze 180 stopni ( z termoobiegiem).1 sakiewka dostarcza :B-5g T-1g W- 65g E- 260 kcal WW- 6 , 5
LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]