ßßß
Składniki:pierś z kurczaka- 250gszpinak mrożony- 150gser feta- 100gśmietana 18%- łyżkaczosnek- 3 ząbkimasło- łyżeczkaprzyprawa warzywnapieprzPrzepis:
1. Szpinak podsmażyć na maśle, aż do odparowania wody. Następnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz i śmietanę-podsmażyć. Wrzucić pokruszony ser feta i wymieszać- chwilę smażyć.
2. Pierś z kurczaka przekroić na pół (nie do końca) wzdłuż dłuższego boku, posypać pieprzem i przyprawą warzywną z obu stron.
3. Nanieść farsz i zwinąć. Zawijaniec obwiązać nitką by się nie rozsypywał.
4. Piec w piekarniku około 30 minut w temperaturze 170 stopni celcjusza.Następnie należy zdjąć nitkę i pokroić zawijaniec po skosie na 4 plastry.Potrawa dla dwóch osób, można podawać z ziemniakami.Danie doskonałe dla smakoszy szpinaku.Ilość porcji- 2Jedna porcja zawijańca dostarcza:B-38g T- 15g W-5g E- 300 kcal WW- 0 , 5LegendaB - białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie cukru i białej mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail: [email protected]