ßßß Cookit - przepis na Krem brokułowo-marchwiowy

Krem brokułowo-marchwiowy

nazwa

Wykonanie

1 kwietnia, 2014 by Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Zielony wiosenny kolor chodzi za mną nawet w kuchni. Dziś zapraszam na krem brokułowo-marchwiowy z dużą ilością świeżego oregano.
2000 ml wody
2-3 łyżki smalcu gęsiego
500-600 g brokułów
3 marchewki
2 średnie pietruszki
4 duże ziemniaki
świeże oregano
sól, pieprz, estragon, tymianek, oregano
Do garnka wrzucamy pokrojoną marchew, ziemniaki i pietruszki. Zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, smalec i gotujemy na średnim ogniu przez 40 minut. Następnie dodajemy pokrojone drobno brokuły i gotujemy kolejne 15 minut. Ugotowaną zupę przerabiamy na krem przy pomocy blendera. Zupę przed podaniem ozdabiamy świeżym oregano.
Podobne wpisy
Kremowa zupa kalafiorowo-marchewkowa
Krem z fasoli szparagowej z ziołami
Krem z kalarepy
Krem z groszku z kozim serem
Krem kalafiorowy z jarmużem
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/krem-brokulowo-marchwiowy