Słodka, pożywna przekąska … batoniki owsiany z dodatkiem rodzynek, żurawiny i jagód goji.Składniki na 14 sztuk :300 g białej czekolady150 ml śmietany 18%1 ½ szklanki płatków owsianych1 ½ szklanki otrębów pszennych50 g pokruszonych herbatników1 szklanka zbożowych kuleczek o smaku czekoladowym i waniliowym (dałam Nestle Nesquik Duo)1 garść jagód goi1 garść suszonej żurawiny1 garść rodzynekWykonanie:Blachę o wymiarach 25×30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Odstawiamy.Do większego rondla z grubym dnem wlewamy śmietanę i wrzucamy połamaną czekoladę. Podgrzewamy do czasu aż czekolad się rozpuści. Do czekoladowej masy wsypujemy płatki owsiane, otręby, herbatniki, zbożowe kuleczki oraz jagody goi, rodzynki i żurawinę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masę rozkładamy równo na całej powierzchni i wstawimy na 2 godziny do lodówki. Zastygniętą masę kroimy ostrym nożem na kawałki. Przechowujemy w lodówce.Smacznego!