Wykonanie
Składniki:200g
kolorowego makaronu, świderki,puszka
kukurydzy (285g po odsączeniu),1 wędzone
udko kurczaka (300g),1/2 czerwonej świeżej
papryki,1/2 żółtej świeżej
papryki,1/2
cebuli,2 większe
ogórki kiszone,garść
natki pietruszki,
sól,
pieprz,
majonez.Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, a po ugotowaniu przelać zimną
wodą i pozostawić na durszlaku do całkowitego ostygnięcia.
Kukurydzę odsączyć.
Mięso odzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki.
Papryki,
ogórki i
cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki posolić, popieprzyć, dodać
majonez i wymieszać. Górę sałatki obsypać posiekaną
natką pietruszki.
Smacznego!!!