Sałatkę tą robiłam już wielokrotnie. Tutaj w swoje kuchenne okno wystawiam ją po raz pierwszy. Często do niej wracam ponieważ jest smaczna i expresowa w wykonaniu. Pomysł na zrobienie jej zrodził się gdzieś przed rokiem w czasie zakupów w jednym z supermarketów. Zaintrygował mnie wygląd sałatki o nazwie TOSCANI.Postanowiłam ją kupić w ilości bodajże 25 dag. Po powrocie do domu rozebrałam ją na czynniki pierwsze celem zidentyfikowania jej składników. I tak od tamtej pory robię ją już własnoręcznie.Składniki:( na ok. 1 , 80 kg sałatki)400 g ( sucha masa) drobnego makaronu (użyłam malutkich muszelek)250 g papryki konserwowej250 g ogórków kiszonych1 puszka kukurydzy z groszkiem ( 285g)5 łyżek majonezu½ pęczka szczypiorku ( użyłam 2 małe cebulki z kiełkującym szczypiorkiem ok. 60g)1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki (użyłam gotowej, mrożonej, z własnej zamrażarki)sól, pieprz do smakuWykonanie :Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Paprykę i obrane ze skórki ogórki kiszone kroimy w kostkę. Cebulkę ze szczypiorkiem drobno siekamy. Kukurydzę z groszkiem odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy z makaronem, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez i dosmakowujemy solą i pieprzem.