Dziś przedstawiam pomysł na szybki obiad, którego przygotowanie zajmie nie więcej niż pół godziny. Takie danie możemy podać również na ciepłą kolację.Składniki dla 3 osób:2 szklanki makaronu kolorowe muszelkiduża pierś z kurczaka200 g pieczarek1/2 czerwonej papryki1/2 żółtej papryki1 cebula2 ząbki czosnku2 łyżki koncentratu pomidorowegosól himalajskapieprzbazyliaoreganołyżka olejuzielone papryczki i czerwone papryczki chilli (można pominąć)Papryki pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki, cebulę posiekać. Mięso pokroić w niewielkie kostki. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać mięso, smażyć chwilę. Wrzucić pieczarki, rozdrobniony czosnek i papryki, odrobinę posolić i smażyć kilka minut. Koncentrat rozrobić w połowie szklanki wody i wlać do mięsa. Przyprawić według gustu i gotować jeszcze chwilę. Na końcu można dodać plasterki papryczek. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na środku talerza ułożyć potrawkę mięsną w wokół makaron. Można także wymieszać makaron z potrawką jeszcze na patelni.