Wykonanie
Składniki:
piersi kurczaka 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 0,3 kg
papryka czerwona 0,5 kg
koncentrat pomidorowyolej do smażenia
sól,
pieprz,
papryka w proszku,
oreganoWykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski, podsmażyć na
oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego i oprószyć
przyprawami.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i wyłożyć na
mięso.
Cebulę obrać, pokroić w piórka i ułożyć na pieczarkach.
Paprykę umyć, osuszyć, pokroić w paski i przykryć
cebulę. (Każdą warstwę przyprawić do smaku). Całość posmarować
koncentratem pomidorowym. Podlać
wodą i zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut. Podawać z
ryżem,
makaronem lub
ziemniakami.