ßßß
Syta i zdrowa zupa gulaszowa. Lekko pikantna. Wystarczy za cały obiad.Składniki:200 g czerwonej soczewicy200 g zielonej soczewicy200 g małej fasoli1 pierś z kurczaka2 kiełbaski toruńskiesłoiczek przecieru pomidorowego1 cebula2 ząbki czosnku1 duża marchewkaziele angielskieliść laurowykostka rosołowasólpieprz czarny ziarnistypapryka słodkapapryka ostraFasolę dzień przed gotowaniem zalać zimną wodą i odstawić na noc. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na tłuszczu. Fasolę zalać wodą i ugotować prawie do miękkości. Do smażącej się cebuli dorzucić pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka a następnie kiełbasę. Kiedy się podsmażą zalać wodą, wrzucić liście laurowe i ziele angielskie. Dodać soczewicę, marchewkę pokrojoną w cienkie plasterki i fasolę. Gotować kilka minut aż soczewica będzie miękka, ale nie za długo, żeby się nie rozgotowała. Dodać przecier pomidorowy i przyprawić do smaku czosnkiem i przyprawami. Podawać z ziemniakami z wody lub pieczywem i zieloną pietruszką.