Udka dzięki marynowaniu w cebuli i przyprawach są aromatyczne i chrupiące. To idealny pomysł na szybki obiad. Dzień wcześniej nacieramy przyprawami a potem tylko do piekarnika i gotowe! Prosto i smacznie.Składniki:4 udka z kurczaka3 cebule2 ząbki czosnkuwegetapieprzostra i słodka papryka2 łyżki miodu2 łyżki olejuUdka oczyścić i osuszyć. Jedną cebulę zetrzeć na tarce na papkę. Wymieszać z przyprawami i czosnkiem. Dodać olej i miód. Natrzeć mięso, zawinąć w folię i odstawić na noc w zimne miejsce. Mięso ułożyć na blaszce do pieczenia, posypać słodką papryką i piec około godziny w 180*C, podlewając co kwadrans wytapiającym się sosem. Pozostałe cebule pokroić w krążki i położyć na mięso. Piec jeszcze 10 minut. Podawać na ciepło z ziemniakami i surówką.