Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
udka z kurczaka 4 sztuk
cebula 4 sztuk
pieprz według uznaniawarzywko według uznania
papryka słodka mielona według uznania
czosnek granulowany według uznania
kostka rosołowa drobiowo-wołowa według uznania
olej 4 łyżek stołowych
keczup 5 łyżek stołowychWykonanie:Udka posypać
pieprzem, warzywkiem,
papryką i
czosnkiem i odstawić do lodówki na min 2godz.Na patelni z
olejem przyrumieniamy udka na mocnym ogniu. Wyjmujemy je i na ten sam
olej wrzucamy
cebule,którą chwilę podsmażamy, i do niej dodajemy
keczup, wszystko jeszcze chwile smażymy i zalewamy
kubkiem rosołu z
kostki rosołowej. Mieszamy i dodajemy udka. Całość dusimy do miękkości.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: