Wykonanie
Każdy ma swój ulubiony przepis na marynatę do
mięsa. Ja lubię lekko pikantne dania, więc marynata też ma taki smak.Pogoda nie dopisała, więc
mięso piekłam w piekarniku na funkcji "grill".600 g
karkówki4 łyżki sosu do marynaty teriyaki4 łyżki
ketchupu pikantnego1 zmiażdżony ząbek
czosnku (lub
czosnek suszony)1
cebula pokrojona w piórkatrochę
przyprawy ziołowej do grilla oraz
przyprawy pikantnej do
mięsszczypta
chili i
pieprzu2 łyżki
olejuWszystkie
przyprawy umieścić w misce i wymieszać.Dodać pokrojone w cienkie plastry
mięso, wymieszać i odstawić do lodówki na godzinę.
Mięso układać na ruszcie, na rozgrzanym grillu lub w piekarniku (funkcja grill) i piec z dwóch stron.