ßßß
Cookit - przepis na Sposób przygotowania
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sposób przygotowania
Składniki
Biszkopty
Masło
Ser mascarpone
Cukier
Cukier wanilinowy
Żelatyna
Woda
Kurczak
Śmietana kremówka
Maliny
Wykonanie
Składniki40 szt
biszkoptów
SAN125 dkg
masła
500 g
sera mascarpone
1 szkl
cukru
cukier wanilinowy
2 łyżeczki
żelatyny
2 łyżki zimnej
wody
2
kubki
śmietany kremówki
(2x200 ml)
maliny
mrożone lub świeże
Biszkopty
rozgnieść na drobno, wymieszać z
masłem
i rozłożyć na tortownicy, zostawić część w celu posypania ciasta.
Ser
,
cukier
oraz
cukier wanilinowy
dokładnie zmiksować.
Żelatynę
zalać zimną
wodą
poczekać, aż napęcznieje, następnie dolać 2 łyżki
śmietany
i rozpuścić delikatnie podgrzewając. Chłodną lejącą się
żelatynę
dodajemy do ciasta i delikatnie, dokładnie mieszamy.
Śmietanę kremówkę
ubijamy na sztywno dodając łyżkę
cukru
. Większą połowę dodajemy do
sera
i znowu dokładnie mieszamy.Na wyłożone ciasto z
biszkoptów
układamy
maliny
, na to masa serowa i reszta
śmietany
, która nam została. Całość posypujemy
biszkoptami
, wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę i SMACZNEGO
Źródło:
http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,340230424,title,Ciasto-z-malinami-najlepsze-na-swiecie,index.html
Przepisy powiązane
Sernik na zimno z kurkumą i malinami
Malinowe Lustro
Desernik z malinami
Bomba. Kaloryczna...
Maliny z mascarpone i biszkoptami
Składniki powiązane (0)