ßßß
Składniki:4 porcje400 g jogurtu naturalnego125 g serka waniliowego z wanilią1 batonik bakaliowy z ziaren słonecznika BA!4 łyżki jagód goji – opcjonalnie200 ml dżemu truskawkowego lub 400 g świeżych malin lub jagód
Przygotowanie:Jogurt wymieszaj z serkiem.Przełóż do pucharków. Posyp kruszonymi prażonymi ziarnami z batonika.Na wierzchu ułóż dżem lub owoce i jagody goji.Przed podaniem można schłodzić przez 10 minut w zamrażarce.Smacznego!Trik: nie masz pod ręką batonika? Upraż na łyżce masła i łyżce cukru 50 g mieszanki pestek – np. mieszanki chrupiąca sałatka
Powiązane notki:Blok czekoladowy z bakaliami – na prezentWegański deser z brązowego ryżu z musem truskawkowymDrożdżowy placek jogurtowy ze śliwkami i makiemDeser z pieczonej dyni – z kardamonem i melasąDomowe czekoladowe Pralinki na Walentynki ( prosty przepis )