Wykonanie
6 Flares Twitter 0 Facebook 6 6 6 6 Flares ×Ktoś kto nie próbował w swoim życiu
mleka sojowego natychmiast powinien to zrobić. Ten cudowny wegański produkt, zachwyca mnie już od kilku miesięcy. Uwielbiam jego cudowny
miodowo, odrobinę pszeniczny smak i specyficzną
słodycz jaką dodaje
kawie, to z jaką gracją dopieszcza
płatki owsiane lub żytnie. Akcja różowe śniadania zainspirowała mnie do przygotowania czegoś wyjątkowego i uczynienie poranka wyjątkowym.
Arbuzy, które w tym roku są mniej słodkie niż zeszłoroczne ( według mnie na prawdę tak jest) w tym wydaniu bardzo zyskują. No cóż, jeśli akurat nie będziecie
mieli ochoty na
płatki usmażcie go na patelni z
cukrem lub
miodem.
Składniki:2 porcje:2/3 szklanki
płatków żytnich pełnoziarnistych1 szklanka
mleka sojowego*50 g
migdałów1 łyżeczka esencji waniliowej
arbuz150 g
serka wiejskiegogrenadyna*Moje ulubione
mleka to : Alpro proffesional, używane do spieniania w ekspresach, ( jeśli będziecie w fachowych kawiarniach proście właśnie o nie! ) naturalne i
waniliowe, poza tym Alpro naturalne,
waniliowe i lekko
sojowe piłam
mleka innych marek i te smakują mi najlepiej.Przygotowanie:
Migdały i
płatki prażymy 2 minuty w suchym garnku, gdy zaczną pachnieć palonym drewnem, żywicą,
miodem gryczanym i sianem zalewamy je
mlekiem, esencją i 250 ml
wody.Gotujemy pod uchyloną pokrywką aż spęcznieją i wchłoną płyn, ok. 10 minut.
Arbuza kroimy w kostkę.Poridge żytni układamy w centralnym punkcie talerza, wokoło układamy
serek wiejski, a na wierzchu kostki z
arbuza,całość skrapiamy grenadyną.Smacznego!!!Powiązane notki:Owsianka jogurtowa –
płatki owsiane na latoDomowe
Musli –
płatki śniadaniowe bakalioweVegan kluski, jak u babci czyli lane na
mlekuDomowy wyrób :
płatki musli z
jabłkami i
orzechamiSoczysta owsianka ala grzaniec