ßßß
Składniki ( dla mamy i malucha)1/2 szklanki suchego ryżu1/2 słoika ( 300 ml ) prażonych jabłekszczypta cynamonu1 szklanka soku jabłkowegołyżka masłaPrzygotowanie:Sok i szklankę wody gotujemy, dodajemy ryż i dusimy pod przykryciem aż napuchnie, ewentualnie dolewając wody.Do ryżu dodajemy jabłka ( moje były wykonane przeze mnie – wiejskie jabłka bez cukru). Doprawiamy cynamonem.Dodajemy masło i gotujemy razem około 5 minut. Podajemy udekorowane musem.SmacznegoJeśli chcemy aby ryż był bardziej sycący lub zastąpił mleczny posiłek, gotujemy go na soku i mleku modyfikowanym, a sobie możemy dodać chudego twarożku.Zaręczam Wam, że tak przygotowany ryż nie jest mdły, ja zjadłam go dokładnie w takiej formie w jakiej jadł go mój synek.Powiązane notki:Fasolka po bretońsku jak u mamyTłusty czwartek last minute – Racuchy z jabłkamiNowy dział ! Dla niemowląt : zupka brokułowa z żółtkiem ( po 7 miesiącu )Owsianka z czekoladą i jabłkamiProste ciasto Świąteczne z jabłkami i kruszonką, szybki przepis