0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Naszła mnie ochota na coś dobregoa jako , że mamy już porę podwieczorku upiekłam sobie pyszne pancakes. Wczoraj zebraliśmy trochę orzechów, więc stały się dodatkiem do placków. Polecam placko smakoszom ale nie tylkoMiałam pod ręką łyżkę więc miary są łyżkowe.składniki na 1 porcję – 5 sztukplacki:1 łyżka mąki u mnie typ 18502 łyżki płatków owsianych2 łyżki otrąb6 łyżek mleka1/2 łyżeczki sody1 łyżka kakao2 łyżki wody2 łyżki serka waniliowego homogenizowanego1 łyżka siemienia lnianego1 łyżka orzechów włoskich + kilka sztuk do dekoracjimus:1/3 puszki fasoli czerwonej1 łyżka miodujogurt z cynamonem do polaniaSkładniki ciasta wymieszać i odstawić na 10 minut.Fasolę zmiksować z miodem.Placki smażyć na odrobinie oleju lub teflonie, gdy zaczną bąbelkować obracać i dopiekać, z drugiej strony krócej.Układać w piramidkę, sklejając placki musem z fasoli, udekorować fasolą, jogurtem z cynamonem i kawałkami orzechów.Podejrzewam , że byłyby pyszne z nutellą!Powiązane notki:Pancakes bezglutenowe z sosem z fasoli i miodemPancakes jabłkowe z miodem i twarożkiemPełnoziarniste naleśniki z musem z dyniOwsiane pancakes bananowe z jogurtem i twarożkiemPancakes z bananem i daktylami