Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Moja kolejna plackowa propozycja, ja jestem od nich dosłownie uzależniona, śniadanie to dla mnie prosty wybór – pancakes !dziś z dodatkiem
mąki pełnoziarnistej i słodkich
bananów. Polecam!Składniki :1/2 szklanki
płatków owsianych1/4 szklanki
mąki1/4 szklanki
otrąb3/4 łyżeczki
sody1 łyżka mielonego lnu lub
jajko ( co macie lub co wolicie )
bananodrobinka
oleju do zmoczenia patelnidodatki:
jogurt naturalny,
ser biały ok 50g, łyżeczka
miodu, kostka
czekoladyPrzygotowanie:Składniki wymieszać i odstawić na 15 minut, aby
płatki rozmiękły i podrosły.Po 15 minutach dodać pokrojonego
banana i smażyć, do pojawienia się bąbelków, wtedy obracać i dosmażać, cały proces trwa ok 5-8 minut.Układamy w wieżyczkę, polewamy
jogurtem wymieszanym z
serem i
miodem, dekorujemy
czekoladą.pychotka
przepraszam za jakość, ale baterie w aparacie padły,a placuszki stygły…Powiązane notki:Pancakes z
bananem i
daktylamiPancakes z dwóch szklanekPancakes bezglutenowe z sosem z
fasoli i
miodem