Wykonanie
Muffinek nie robiłam już bardzo dawno, a
bananów nie
jadłam przez dłuży już czas, ale w takiej wersji mi bardzo smakowały lecz dopiero po wystygnięciu! Muffiny są bardzo zdrowe i idealne dla miłośników
bananów, ponieważ smak jest bardzo intensywny. Idealne na drugie śniadanie :)Składniki:2
jajka150g
jogurtu naturalnego1/2 szklanki
oleju2
jabłka2 dojrzałe
banany4 łyżki płynnego
miodu200g
mąki owsianej50g
płatków owsianych1 łyżeczka
sodki2 łyżeczki
cynamonuszczypta
solipestki dyniPrzygotowanie:
Jabłka myjemy, obieramy, kroimy w kosteczkę i traktujemy blenderem.
Banany myjemy, obieramy i rozgniatamy widelcem- łączymy z
jabłkami. Dodajemy
jajka,
jogurt,
olej,
miód i mieszamy. Stopniowo wsypujemy
mąkę,
sodkę,
cynamon,
sól,
płatki owsiane i miksujemy.Ciasto przekładamy do silikonowych foremek, posypujemy
pestkami dyni i pieczemy w 180 stopniach przez 35-40 minut. Jemy dopiero po wystygnięciu, ponieważ inaczej wyglądają na niedopieczone!Smacznego :)