Wykonanie
Jeśli lubicie ciasto z kremem maślanym i
owocami, to
marakujowy krem
maślany na pewno przypadnie Wam do gustu :)If you like
cake with frosting and fruits, I think you’re gonna
love this passion fruit frosting :)…Składniki:100g
masła słonecznikowego250g
cukru pudru, przesianego przez sitkoszczypta
soli w płatkach0,5 łyżeczki ekstraktu
waniliowego1-2 łyżki
mleka ryżowego2-3
marakuje – miąższ przetarty przez sitko, pestki oddzielone*umieść
masło słonecznikowe w stojącym mikserze, dodaj połowę
cukru pudru i ubijaj przez 1-2 minuty, aż się połącząwyłącz mikser i zeskrob masę ze ścianek miski przy użyciu szpatułki, dodaj
sól i ekstrakt
waniliowywłącz mikser i dodaj pozostały
cukier, ubijaj aż składniki się połączą, w razie potrzeby, przy użyciu szpatułki zdejmuj masę ze ścianek miskidodaj taką ilość
mleka ryżowego i miąższu
marakui, by otrzymać gładki kremprzykryj folią spożywczą i trzymaj w lodówce do momentu, gdy będziesz chciał go użyć.Smacznego! :)*jak dla mnie zdecydowanie 3 :)…Ingredients:100g
Pure dairy free sunflower spread250g icing sugar, siftedGood pinch sea salt flakes½ teaspoon vanilla extract1-2 tablespoons rice milk2-3 passion fruits, halved, pulp scooped out and seeds sieved out*place the dairy free
pure sunflower spread in a stand-alone mixer. Add half of the icing sugar and mix for a minute or two to combine.then switch off the machine and scrape down the sides with a spatula and add the salt and vanilla extract.switch back on again and add in the rest of the sugar and mix until combined.drizzle in enough of the rice milk and passion fruit puree to
make a nice smooth frosting, scraping down the sides again with the spatula if necessary.cover with cling film and
chill until needed.Bon appetit! :)*to me –
most definitely 3 :)…Wpis przygotowany we współpracy z:Jego autorem jest Donal Skehan