ßßß Cookit - przepis na Krem maślany (pod lukier plastyczny)

Krem maślany (pod lukier plastyczny)

nazwa

Wykonanie

Dekorując ciasto lukrem plastycznym warto najpierw „uwięzić” okruszki, by nie pobrudziły lukru. Idealnie nadaje się do tego prosty krem maślany :)
Składniki (na okrągły tort o średnicy ok 23cm):
50g miękkiego masła
1dl cukru pudru
1 łyżka mleka
0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
ubij masło na puszystą masę
dodaj cukier puder, ekstrakt waniliowy i mleko i ubijaj dalej aż składniki się połączą, a cukier rozpuści
kremem w temperaturze pokojowej pokryj tort i wstaw do lodówki, by krem stężał, następnie udekoruj go lukrem plastycznym
Smacznego! :)
Ostatnio użyłam ten krem w przepisie na Czekoladowy tort na wieczór panieński z malinami
Źródło:http://sweetworldofs.pl/2015/08/07/krem-maslany-pod-lukier-plastyczny