Wykonanie
W tym
poście znajdziecie 3 wersje przepisu na różowy
cukier – od bardzo jasnego odcienia do nieco ciemniejszego :) W odróżnieniu od zielonego
cukru miętowego, ten nabiera smaku dopiero przy użyciu większej ilości
sosu malinowego. Moim głównym celem było nadanie koloru bez użycia sztucznego barwnika, smak był mniej ważny ;)In this post you’re gonna find 3 recipes for pink sugar – from a
very light to a bit darker color :) Despite of green
minty sugar, this one starts to change flavor with bigger amount of raspberry sauce. My main goal was to color sugar – flavor was less important ;)…Składniki:5 łyżek
cukru0,5 / 1 / 1,5 łyżeczki
sosu malinowego (zależnie od koloru, który chcesz osiągnąć)zmiksuj w malakserze
cukier z wybraną ilością
sosu malinowegowysyp na duży talerz wyłożony pergaminemwstaw do piekarnika – ustaw na najniższą możliwą temperaturę (max 50 C), zostaw drzwiczki uchylone w ok 1/3zależnie od wybranej opcji susz: 15 / 30 / 45 minut, następnie (jeśli
cukier jest już suchy) rozdrobnij* go w malakserze (najlepiej pulsacyjnie) w przypadku ostatniej wersji,
cukier prawdopodobnie będzie dalej wilgotny po zmiksowaniu, także podsusz go jeszcze ok 15 minut i w razie potrzeby ponownie rozdrobnijSmacznego! :)*chodzi tylko o rozbicie grudek – nie miksuj zbyt długo, bo
zrobi się z niego
cukier puder ;)…Ingredients:5 tbsp of sugar0 , 5 / 1 / 1 , 5 tsp raspberry sauce (amount depends of what shade of pink you’d like to get)mix sugar and chosen amount of raspberry sauce using a blender
pour it on the
plate covered with baking paperput into an oven – the lovest temperature possible (max 50 C), leave doors open in about 1/3depend on which version you choose dry the sugar in the oven for: 15 / 30 / 45 minutes,
than (if sugar is dry) blend it* in a blender (pulse)if you’ve chosen the last version, sugar will be still a bit wet after blending – put it into the oven for another 15 minutes and
than blend, if neededBon appetit! :)*blend just to get rid of lumps, not to turn it into a powder ;)