ßßß Cookit - przepis na Breakfast's time!: cynamonowa owsianka z pestkami dyni!

Breakfast's time!: cynamonowa owsianka z pestkami dyni!

nazwa

Składniki

Wykonanie

Przyjemnie było poczuć zapach wiosny w powietrzu, mrużyć oczy od słonecznych promieni, spacerować z rozpiętą kurtką i założyć na nos przeciwsłoneczne okulary. Wystarczyły dwa dni, żebym przyzwyczaiła się do kolejnej pory roku, jaką jest wiosna! Żebym przyzwyczaiła się do słonecznych dni. A tu co? Dzisiaj jakby jesień za oknem - deszcz, deszcz i jeszcze raz deszcz. A jutro podobno wraca zima - śnieg, tak dla odmiany.
Na szczęście dzisiaj pogodą za bardzo się przejmować nie muszę! Do torby pakuję strój kąpielowy i ręcznik, zaraz wsiadam do samochodu i jadę! Baseny termalne czekają! Dzisiaj będzie gorąco. Dzisiaj będzie relaks!
cynamonowa owsianka z pestkami dyni w miodowym karmelu
Zostałam nominowana do LiebsterBlog, tym razem przez fantasmagorja, za co bardzo dziękuję! To naprawdę miłe zostać przez kogoś wyróżnioną. Z przyjemnością więc odpowiadam na pytania, a chętnych do ich przeczytania zapraszam na dalszą część wpisu. I może ktoś się skusi i dołączy do zabawy?
1. Jakie jest Twoje niespełnione marzenie z dzieciństwa?
Wizyta w Disney Landzie. Ale kiedyś jeszcze pojadę (!), chociaż już nie jako mała dziewczynka.
2. Gdybyś miała zachwycić kogoś śniadaniem, co byś mu podała?
Trudne pytanie! Miałabym spory problem, aby zdecydować się na coś konkretnego - to pewne! Jest kilka opcji: kakaowe placuszki owsiane z bananami w miodzie; ciasto z kaszy manny z owocową polewą; a jeśli ta osoba byłaby fanem/fanką wytrawnych śniadań - (mój ostatni eksperyment!) cytrynową jajecznicę z serkiem wiejskim i z pistacjami. A do tego moja popisowa kawa z mleczną pianką.
3. Czy pamiętasz swoje sny?
Różnie z tym bywa. Czasem zdarza mi się je pamiętać bardzo wyraźnie, a czasem jest zupełnie na odwrót - mam wrażenie, że na pewno o czymś śniłam, ale kompletnie nie mogę sobie przypomnieć, o czym.
4. Na co, jeśli chodzi o wygląd, najpierw zwracasz uwagę, gdy kogoś poznajesz?
Oczy, dłonie i włosy (fryzura).
5. Którego znanego kucharza, kucharkę cenisz najbardziej?
Bardzo lubię Sophie Dahl. Za przepisy i ciepło, jakie od niej bije.
6. Jaka piosenka zawsze wywołuje u Ciebie gęsią skórkę?
Może nie tyle piosenka, co głos wykonawcy. Gęsia skórka gwarantowana - zawsze.
http://www.youtube.com/watch?v=EipGZpAUBws
http://www.youtube.com/watch?v=3_NME1Iu79U
7. Jaka była Twoja największa porażka kulinarna?
Sól w cieście zamiast cukru; rozlatujący się omlet.
8. Kuchnia polska czy zagraniczna?
Lubię różne smaki, więc zarówno w kuchni polskiej, jak i w zagranicznej odnajduję coś dla siebie i lubię odkrywać coraz to nowsze kombinacje; nie umiałabym zdecydować się wyłącznie na jedną.
9. O jakim mało dostępnym produkcie czy sprzęcie marzysz, by znalazł się w Twojej kuchni?
Jeśli chodzi o sprzęt - termomix. A co do spożywczych produktów to jest wiele takich - może nie są one mało dostępne, ale nie miałam ich jeszcze do tej pory okazji spróbować: syrop klonowy (naprawdę!), mleko owsiane, suszone jagody goji i wiele, wiele innych.
10. Jaki jest film Twojego dzieciństwa?
Zdecydowanie "Król Lew"! Zresztą, do tej pory płaczę przy tej bajce.
11. Co urzeka Cię i najbardziej przyciąga w blogach, które odwiedzasz najczęściej?
Oryginalne i smaczne śniadania, które są dla mnie inspiracją. Ale nie tylko - to, co mnie przyciąga to również same blogerki, ich osobowość i to, co mają do powiedzenia (napisania). Na własnym przykładzie przekonałam się bowiem, że blogi kulinarne to nie tylko jedzenie. To również (a może przede wszystkim?) ludzie, którzy uwielbiają gotować, więc wspólnie dzielimy tę samą pasję; to również ludzie, którzy mogą stać się kimś naprawdę ważnym i bliskim. I właśnie to jest chyba w tym wszystkim najbardziej fascynujące.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2013/03/210.html