ßßß Cookit - przepis na Cukier miętowy

Cukier miętowy

nazwa

Składniki

Wykonanie

Przyjemnie miętowy, lekko zielonkawy – idealny dodatek do orzeźwiających deserów :)
Nicely minty, slightly green – perfect for cooling desserts :)

Składniki:
5 łyżek cukru
5 dużych listków mięty
zmiksuj cukier z listkami mięty, aż listki „znikną” i cukier stanie się lekko zielonkawy
wysyp cukier z mięta na duży talerz wyłożony papierem pergaminowym, rozprowadź, by warstwa cukru była równa
postaw talerz nad ciepłym kaloryferem na kilka godzin, żeby cukier wysechł
porozdzielaj grudki i przesyp gotowy cukier miętowy do słoiczka
Smacznego! :)

Ingredients:
5 tbsp of sugar
5 big mint leaves
blend sugar with mint leaves until they „dissapear” and sugar turns light green
pour the mix on the plate covered with baking paper, even the surface
leave the plate next to warm heater for few hours to dry the sugar
crush lumps and put mint sugar into a jar
Bon appetit! :)
Źródło:http://sweetworldofs.pl/2015/02/08/cukier-mietowy