Wykonanie
Sałatka Cioci Małgosi to jedna z dwóch najpyszniejszych sałatek świata (obok jarzynowej ;) ). Przygotowuję ją w wersji z
jajkiem lub bez – obie są znakomite :)My Aunt Margaret’s Salad is one of the best salads of the World (next to „regular” vegetable salad ;) I
make it with or without eggs – it’s delicious both ways :)…Składniki:1 torebka
ryżu (125g)1 puszka
kukurydzy (285g)5 plastrów
ananasa z puszki2
jajka4 łyżki
majonezu4 łyżki zalewy z
ananasa z puszki1 łyżka
sosu sojowego1 łyżeczka
curry3 ząbki
czosnku (rozgniecione)
sólpieprzryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, zostaw do ostygnięcia
jajka ugotuj na twardo, wystudź, pokrój w kostkę
ananasa pokrój w kostkępozostałe składniki (oprócz
kukurydzy) wymieszaj w dużej misce umieść
ryż,
kukurydzę,
ananasa,
jajko, zalej sosem, dobrze wymieszajSmacznego! :)…Ingredients:1 bag of rice (125g)1 tin of sweet corn (285g)5 slices of tinned pineapple2 eggs4 tbsp of mayonnaise4 tbsp of liquid from pineaplle tin1 tbsp soy sauce1 tsp of
curry powder3 cloves of garlic (smashed)saltpepperprepare rice following instructions on the box, leave to coolhard boil the eggs, coll them down, dicedice pineapplemix together the rest of the ingredients (except corn)put everything in a big bowl and mix wellBon appetit! :)
