Nie stosowałam nigdy kiełków do sałatek. Do tej pory dodawałam je jedynie do kanapek, ale zaciekawiona przepisem na opakowaniu z nasionkami do kiełkowania nie mogłam oprzeć się pokusie. Wyszło zaskakująco pysznie :)2 garście kiełków - u mnie lucernamała puszka kukurydzy - odsączam7-8 plastrów ananasa - odsączam i kroję w kostkę8 łyżek surowego ryżu jaśminowego - gotuję w osolonej wodzie2 duże ząbki czosnku - rozgniatam2 łyżki sosu sojowegosok z połówki cytrynycurry do smaku - ilość wg.uznania1-2 łyżki majonezuUgotowany ryż studzę,dodaję do miski,dorzucam kiełki,ananasa i kukurydzę. Czosnek łączę z sosem sojowym,curry i sokiem z cytryny i polewam sosem składniki.Całość łączę z majonezem.Smacznego!!!