ßßß
Przygotowanie:Roladki:Mięso umyć , osuszyć na ręczniku papierowym pokroić w plastry,rozbić cieniutko.każdy kawałek oprószyć solą ,pieprzem i chili.Położyć po plasterku sera złożonym na pół , zwinąć roladki(najpierw dłuższe końce do środka a następnie w rulon)Każdą roladkę obtaczać dokładnie w mące ,smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia.Sos:Szparagi umyć ,pokroić w mniejsze kawałki (Odciąć zdrewniałą część) ,zalać rosołem,gotować do zmięknięcia ok 10 min. (Jeśli odparuje nam za dużo płynu uzupełnić tak by szparagi były tylko zakryte)Do garnka dodać natkę pietruszki ,szczyptę soli i pieprzu.Zdjąć z ognia ,zmiksować blenderem na gładki krem.Usmażone roladki podawać polane ciepłym sosem.Smacznego:)