Wykonanie
25 czerwca 2014Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego1/2 kg. ugotowanych
ziemniaków200 g.
pieczarek3 małe kolorowe papryczki6 plastrów
sera żółtego u mnie Gouda1 łyżka
masłasól ,
pieprzPrzygotowanie:
Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub dokładnie ugnieść.
Pieczarki obrać wraz z oczyszczoną
papryką pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać
masło , wrzucić pokrojone warzywa , doprawić , smażyć na rumiano.Na cieście francuskim rozsmarować
ziemniaki ( można odkroić z ciasta 2 cienkie paseczki które posłużą do dekoracji) , na nie położyć plastry
sera żółtego oraz resztę warzyw.Roladę zwinąć w rulon , ( udekorować wierzch odkrojonymi paseczkami robiąc krzyżyki)Piec ok.35 min.w piekarniku nagrzanym do 18st.SmacznegoPost navigation← Jeszcze trochę a wpadniemy w szał
grzybowy. Ja postanowiłam sobie już przypomnieć ich fantastyczny smak. Danie syte i bardzo smaczne :)Przekąska która świetnie sprawdzi się na imprezach czy piknikach na świeżym powietrzu. →