ßßß

Przygotowanie:Ziemniaki przecisnąć przez praskę lub dokładnie ugnieść.Pieczarki obrać wraz z oczyszczoną papryką pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pokrojone warzywa , doprawić , smażyć na rumiano.Na cieście francuskim rozsmarować ziemniaki ( można odkroić z ciasta 2 cienkie paseczki które posłużą do dekoracji) , na nie położyć plastry sera żółtego oraz resztę warzyw.Roladę zwinąć w rulon , ( udekorować wierzch odkrojonymi paseczkami robiąc krzyżyki)Piec ok.35 min.w piekarniku nagrzanym do 18st.SmacznegoPost navigation← Jeszcze trochę a wpadniemy w szał grzybowy. Ja postanowiłam sobie już przypomnieć ich fantastyczny smak. Danie syte i bardzo smaczne :)Przekąska która świetnie sprawdzi się na imprezach czy piknikach na świeżym powietrzu. →