ßßß
Przygotowanie:Do szklanki wkładamy pokruszone drożdże , dodajemy cukier , zalewamy wodą , zostawiamy do wypłynięcia na wierch. Do miski przesiewamy mąkę z solą i proszkiem do pieczenia , dodajemy kaszę manną oraz olej -ucieramy widelcem. Następnie wlewamy gotowy zaczyn ( drożdże) oraz resztę przypraw wyrabiamy ciasto ok. 4-5 min by stało się gładkie i elastyczne. Przykrywamy ściereczką , odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na min. 30 min. ( powinno podwoić swą objętość)W tym czasie przygotowujemy dodatki. Schab kroimy na mniejsze kawałki , pieczarki obieramy kroimy w plasterki ,cebulę w cienkie plastry które rozdzielamy , papryczki siekamy drobniutko.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkachWyrośnięte ciasto wyrabiamy jeszcze chwilkę na stolnicy posypanej mąką dzielimy na dwie części , rozwałkowujemy cienkie placki dopasowując kształt do naczynia pieczenia pizzy , zawijamy lekko końce. Każdą pizzę smarujemy przecierem pomidorowym oraz posypujemy obficie serem żółtym. Układamy pieczarki oraz kawałki schabu i cebuli.Posypujemy kukurydzą ,posiekanymi papryczkami oraz resztą sera żółtego.Pieczemy 20 min w rozgrzanym piekarniku do 180st. z termoobiegiem grzanie góra-dół.Smacznego