ßßß
Dawno mnie nie było… i trochę odwykłam od pisania… w dodatku „złapałam lenia”… a może to on mnie złapał – suma sumarum nie mam weny twórczej i ostatnio w mojej kuchni panuje kulinarna prostotaSkładniki:ryż ugotowany – 100 gtuńczyk, kawałki w oleju – 1 puszka,cebula biała – 1 szt,kukurydza z puszki – ½ puszki,ogórek wężowy – ½ szt (jak jest mały to cały)koperek świeży – ½ pęczka,majonez – 2 łyżki,sól oraz pieprz mielony do smaku.Przygotowanie:Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Odcedzić kukurydzę. Posiekać koperek. Ogórka oskrobać i pokroić również w kostkę. Ugotowany ryż (u mnie resztki z dnia poprzedniego) wymieszać razem z tuńczykiem – dodać całą zawartość puszki razem z olejem. Następnie dołożyć pozostałe składniki – ogórka, cebule, kukurydzę, majonez i posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na pół godziny. Prosta i smaczna sałatka „na lenia”