Wykonanie
Można powiedzieć, że jest to jedna z moich ulubionych sałatek, którą swego czasu zajadałam do każdego grilla. Ostatnio sobie o niej przypomniałam i stwierdziłam, że podzielę się z
Wami tym przepisem.
Sałatka jest delikatna w smaku i dlatego dobrze się komponuje z mocno przyprawionym i grillowanym mięsiwem.Składniki:-
makaron w kształcie
ryżu ok 200g-pęczek
koperku-1-2
ogórki zielone-połówka malutkiej
cebulki-1 łyżka
majonezu-
sól,
pieprzSposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pilnujemy, żeby się nie rozgotował.
Ogórka myjemy obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Posypujemy
solą i odstawiamy, żeby puścił
wodę.
Koperek myjemy i drobno siekamy. Gotowy
makaron przesypujemy do miski. Dodajemy odciśniętego
ogórka,
koperek i posiekaną drobno
cebulkę. Dodajemy łyżkę
majonezu,
sól i
pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.