Wykonanie
Składniki
surowy boczek, 700 gMarynata:
oliwa z oliwek z dodatkiem
chili i
czosnku, 3 łyżki
sos Worcestershire, 1 łyżka
czosnek, 3 ząbki
papryka słodka i ostra wędzona, po 1 i 1/2 łyżeczki
sól morska, świeżo mielony
czarny pieprz, po 1/2 łyżeczkiSposób przygotowania
Boczek pokroić w plastry o grubości 1- 1,5 cm.
Oliwę wymieszać z sosem.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać do
oliwy razem z pozostałymi składnikami. Wymieszać.Każdy kawałek
boczku obtoczyć dokładnie w marynacie. Przełożyć na talerz. Szczelnie przykryć folią aluminiową. Wstawić do lodówki na 12-24 h.Godzinę przed grillowaniem wyciągnąć z lodówki. Grillować przez 20-25 minut. W połowie tego czasu obrócić
mięso na drugą stronę.http://recipesfood.cheapuswebhosting.net/