Wykonanie
Składniki
mąka graham, 2 i 1/2 szklanki
mąka pszenna, 1 szklanka
drożdże suche, 7 gramletnia
woda, 1/2 szklankiletnie
mleko, 1/2 szklanki
miód, 2 i 1/2 łyżki
olej, 2 łyżki
sól, 1 łyżeczkado smarowania
bułek: 1
jajko + łyżka
mlekaSposób przygotowania1.
Drożdże i obie
mąki wymieszać. W wodzie i
mleku rozpuścić
miód,
olej i
sól. Suche składniki połączyć z mokrymi. Wyrabiać przez 10-15 minut. Miskę i ciasto zasypać
mąką. Przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.2. Ciasto podzielić na 10 równych części. Każdą rozpłaszczyć, następnie utworzyć sakiewkę. Czynność powtórzyć. Końcówki dokładnie zlepić. Formować podłużne bułeczki. Układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, spojeniem do dołu. Przykryć ściereczką i ostawić na 20 minut.3.
Bułki posmarować
jajkiem rozbełtanym z
mlekiem. Piec w piekarniku (funkcja góra-dół) rozgrzanym do 200 stopni do 25 minut. Ja swoje piekłam 18, miały miękką skórkę. Im dłużej będą w piekarniku tym wierzch będzie bardziej chrupiący.Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki.buy cheap valium without prescription