ßßß Cookit - przepis na Dżem truskawkowo-rabarbarowy - Buszująca w kuchni

Dżem truskawkowo-rabarbarowy - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Składniki
truskawki, 1 i 1/2 kilograma
rabarbar, 1/2 kilograma
cukier, 1/2 kilograma
skórka i sok z 1/2 pomarańczy
Sposób przygotowania
1. Owoce umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z truskawek usunąć zielone części. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka o grubym dnie i zasypać cukrem. Odstawić na 24 godziny.
2. Z owoców odlać powstały sok. Dodać skórkę i sok z pomarańczy. Garnek ustawić na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do minimum. Gotować 1-1,5 godziny, aż owoce się rozpadną, a masa zgęstnieje.
3. Przełożyć do wyparzonych słoików. Zakręcić i obrócić do góry dnem. Można dodatkowo pasteryzować około 10 minut.
plastic surgeon salary
cialis or viagra
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/dzem-truskawkowo-rabarbarowy