Wykonanie
Składniki
truskawki, 1 i 1/2 kilograma
rabarbar, 1/2 kilograma
cukier, 1/2 kilogramaskórka i sok z 1/2
pomarańczySposób przygotowania1.
Owoce umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z
truskawek usunąć zielone części.
Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka o grubym dnie i zasypać
cukrem. Odstawić na 24 godziny.2. Z
owoców odlać powstały sok. Dodać skórkę i sok z
pomarańczy. Garnek ustawić na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do minimum. Gotować 1-1,5 godziny, aż
owoce się rozpadną, a masa zgęstnieje.3. Przełożyć do wyparzonych słoików. Zakręcić i obrócić do góry dnem. Można dodatkowo pasteryzować około 10 minut.plastic surgeon salarycialis or viagra