Wykonanie
Dzisiaj pomysł na pyszną przystawkę lub lekką przekąskę. Do jej przygotowania potrzebne będą
buraczki,
sałata,
ser feta i
przyprawy. Zobaczcie, jak szybko można ją przygotować.Składniki:3-4
buraki,
ser feta ze sklepu Dary Grecji,
natka,
estragon,
tymianek,
cytryna,łyżka
octu balsamicznego,
oliwa,
sól,
pieprzkilka liści
sałatyWykonanie:1.
Buraki wyszoruj,
owiń folią, ułóż na blaszce i piecz ok. 30 minut w temperaturze 200 st. C.2. Po wyciągnięciu
buraków z piekarnika ostudź je, obierz i pokroi w cienkie plastry.3.
Sałatę umyj i osusz.
Zioła posiekaj. Sparz
cytrynę, osusz, z połowy otrzyj skórkę wyciśnij sok.4.
Ser feta pokrusz i wymieszaj z łyżką
oliwy,
tymiankiem, skórką i
sokiem z cytryny. Dopraw do smaku.5. W occie balsamicznym rozpuść szczyptę
soli, dodaj
natkę,
estragon oraz
pieprz. Wlej 3 łyżki
oliwy i wymieszaj.6. Na talerzu ułóż liście
sałaty i
buraki. Polej sosem i posyp
serem.zdjęcie w nagłówku: flick/edsel_/