Wykonanie
To, że ubóstwiam Nigelle, nie jest tajemnicą ;) Mam prawie wszystkie jej książki i zamierzam nabyć każdą kolejną, którą wyda! Co poradzę…nie
mogę się jej oprzeć ;) Podany przepis pochodzi z „Nigella Ekspresowo”. Jak tytuł książki wskazuje robi się ją dosłownie w 5 minut! Przekąskę przygotowałam na spotkanie naukowe z koleżankami. Jak się domyślacie, tego wieczora z nauki niewiele wyszło…Z chwilą gdy położyłam krążki
chlebka z pastą na
stole, atmosfera uległa totalnemu rozluźnieniu i nie zajmowałyśmy się już niczym innym jak zajadaniem i plotkowaniem ;) Jak widać,
magia tej pasty działa! Jeśli nie dostaniecie okrągłych
chlebków, po prostu kupcie duży
pumpernikiel i potnijcie na kwadraciki lub powycinajcie rozkoszne kółeczka :)
Składniki:krążki
chleba pumpernikielmiąższ z 1
awokadopuszka
zielonego groszku (odcedzony)
sok z limonki (wg uznania)½ ząbka
czosnku (zetrzeć)
sólWykonanie:
Czosnek przeciskamy przez praskę. Następnie dodajemy do niego resztę składników i wszystko razem miksujemy na gładką masę. Pastę nakładamy na krążki pumpernikla i podajemy :) To wszystko! Naprawdę!