Wykonanie
Tak sobie ostatnio przeglądam książkę Marty Grycan "Moja Dolce
Vita"i co jakiś czas trafiam na fajny przepis, który testuję i gdy spełnia moje oczekiwania, zamieszczam na blogu. Dzisiaj padło na guacamole, w troszkę innej wersji, ale bardzo smaczne. Nam przynajmniej bardzo ten smak odpowiada. Bardzo łatwe w przygotowaniu no i zdrowe. Polecam, idealnie smakuje z
chlebkiem jaglanym tym lub tym . Ze zwykłą kanapką również. :-)Składniki:- 2 dojrzałe, miękkie
awokado- 40-50g
sera typu gorgonzola- 2 ząbki
czosnku-
sól himalajska-
sok z limetki (dla zachowania koloru)
Awokado obrać ze skóry, wyjąć pestkę i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać
ser oraz zmiażdżone ząbki
czosnku i całość dokładnie rozdusić (można blenderem) na gładką masę. Doprawić
solą i odrobiną
soku z limetki (by nie ciemniało).
Podawać jako dodatek do
pieczywa.
Smacznego :-)