Wykonanie
Jakieś kulinarne
plany na Walentynki? :) Nie od dziś wiadomo, że do
serca najlepiej przez żołądek. Dla odmiany zacznę od ostatniej pozycji w walentynkowym menu czyli od deseru :) Zastanawiałam się jak go nazwać, bo w zależności od tego ile odczekacie po wyjęciu z lodówki, trochę to mus, trochę to krem. No więc uniwersalnie pozostałam po prostu przy deserze ;) Przygotowanie
banalne, łączymy kilka ciekawych składników, chłodzimy i jest! Efekt za to niebanalny ;)
Składniki:2 duże porcje lub kilka mniejszych200 ml puree z
mango (zmielony
owoc mango)200 g marscarpone100 g
czekoladowy białej karmelowej100 g pianek marshmallowsDo podania:100 ml
śmietanki kremówki2 kostki karmelowej
czekoladyczekoladowe serduszkaWykonanie:W kąpieli
wodnej rozpuszczamy
czekoladę z marshmallows i puree z
mango, od czasu do czasu mieszając trzepaczki rózgi. Po połączeniu się składników dodajemy
mascarpone (również korzystając z rózgi).Masę przekładamy do pucharków i chłodzimy w lodówce ok 3-4 godzin.Do podania:
śmietankę ubijamy na sztywno.
Czekoladę siekamy.Na zastygnięte deserki wykładamy
śmietanę, posypujemy posiekaną
czekoladą i dekorujemy czekoladowymi serduszkami.Smacznego!