Wykonanie
Mus czekoladowyNa pochmurną i deszczową pogodę, coś słodkiego dla poprawienia nastroju :-)Składniki:300 ml
śmietany kremówki 30%100 g
czekolady mlecznejewentualnie
owoce do dekoracjiWykonanie:
Czekoladę pokruszyć na kawałki i rozpuścić w kąpieli
wodnej. (Miskę z
czekoladą postawić na rondelku z gotującą
wodą i mieszać aż do rozpuszczenia
czekolady)
Czekoladę wystudzić na lekko ciepłą.
Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć trochę do dekoracji. Dodawać stopniowo rozpuszczoną
czekoladę i dokładnie wymieszać.Przełożyć do pucharków, wierzch udekorować pozostawioną ubitą
śmietaną, wiórkami
czekolady lub dowolnymi
owocami.Wstawić do lodówki do schłodzenia.Smacznego :-)
Ciasta i deseryAutor(ka): agattekh Czas publikacji: sobota, 17 września 2016 15:53OpcjePoleć znajomemu wpis „Mus czekoladowy”Polecane wpisyBabeczki mocno
czekoladoweBardzo proste i szybkie w przygotowaniu, świetnie sprawdzą się na pogaduchach z przyjaciółkami. Oczywiście nie może zabraknąć, jako dodatku dobrego słodkiego wiTort PavlovaWbrew pozorom tort Pavlova nie jest zbyt słodki, gdyż
słodycz bezy przełamana jest wytrawnym kremem i
owocami. Tort jest lekki jak chmurka, delikatny i kruchy,Domowe
lody porzeczkoweSezon na
porzeczki jeszcze trwa, zatem zdążycie zrobić jeszcze z nich takie domowe
lody :-) Doskonałym dodatkiem do
lodów będzie
słodkie wino Monte Santi , któr