ßßß Cookit - przepis na Deser z białej czekolady z musem z mango

Deser z białej czekolady z musem z mango

nazwa

Wykonanie

Czy można szybko przygotować coś smacznego? Oczywiście! Najlepszym przykładem na to jest obłędny trzyskładnikowy deser z białej czekolady, kremówki i musu z mango.
500 ml śmietany kremówki 30%
200 g białej czekolady
ok. 200 g musu z mango
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy. Łączymy czekoladę (zestawioną z kuchenki) z ubitą śmietaną. Dokładnie mieszamy. Rozlewamy do szklanek lub misek i wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem dodajemy mus z mango (u mnie jest to około 5-7 mm ponad wysokość białego kremu).
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/deser-z-bialej-czekolady-z-musem-z-mango