Wykonanie
Czy
figi są sexy? To zależy od gustu. ;) Jedne
Panie będą lepiej czuły się w stringach, jeszcze inne w szortach brazylijskich. ;) Nie mówiąc już o tym, że jeszcze inne zdanie na ten temat mogą
mieć Panowie ;) Jest jedno miejsce, w którym
figi są sexy zawsze. W kuchni! ;) Choć znane już tysiące lat temu, dopiero obecnie upowszechniają się w Polsce pod postacią świeżych
owoców. W delikatesach można je dostać czasami nawet za 1zł/szt. a już 3-4 sztuki wystarczą by stworzyć iście orgazmiczne danie! Zwłaszcza, że
owoce figowca uchodzą za afrodyzjak… ;) Jest kilka takich smaków, z którymi smak
figi komponuje się niczym yin i
yang, niczym Małysz i narty, niczym Tequila i Bonetti! :) Są to m.in.
kozi ser i
szynka parmeńska. Do dzieła!
Składniki:użyłam naczynia do tarty o średnicy 24 cmopakowanie świeżego
ciasta francuskiego (dla dbających o linię polecam lekkie
ciasto francuskie dostępne w Lidlu)3
świeże figi,4 plastry
szynki szwarcwaldzkiej80g topionego
koziego serkadwa plastry
cebuli czerwonejgarstka mieszanki
sałatmasłoWykonanie:Naczynie do tarty smarujemy
masłem. Dno i boki wykładamy
ciastem francuskim.
Figi kroimy w plasterki, a
szynkę w paseczki. Na wyłożonym cieście robimy kleksy z
serka koziego, układamy
figi oraz
szynkę szwarcwaldzką. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220°C (góra-dół) około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy delikatnie kilkoma listkami mieszanki
sałat i podajemy! Uwaga! Uzależnia :)