Wykonanie
Dziś Walentynki. Wyraź swoje uczucie w nietypowy sposób i traf "przez żołądek do
serca":
Jeśli masz mało czasu, to takie śniadanie jest wręcz idealne. Potrzebujesz tylko chwili i :
ciasta francuskiegoczerwonej cebuliforemek do wykrawania kształtów (najlepiej serduszek)Wykrój pożądaną ilość serduszek z
ciasta francuskiego.
Cebulę obierz i pokrój na taką samą ilość plasterków co wykrojonych wcześniej serduszek. Ułóż serduszka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na każdym połóż krążek
cebulki. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 170 stopni.Jedno serduszko to ok. 48kcal,
białko 1g, węglowodany 4g, tłuszcze 3g.Wygląda apetycznie i iście walentynkowo. Dla tych co nie dbają o figurę, można pod
cebulkę włożyć żółty
serek (ale to podnosi kaloryczność dania). Przystroić ulubionymi
ziołami (u mnie
bazylia).SMACZNEGO!