ßßß Cookit - przepis na ryba po japońsku

ryba po japońsku

nazwa

Wykonanie

Home
RYBY / OWOCE MORZA
ryba po japońsku
Polecam przepis na Rybę po japońsku..Już od dłuższego czasu chciałam zrobić tą rybę ,ale dzisiaj dopiero był ten odpowiedni dzień
Składniki:
filety rybne 1 kg
jaj 1 sztuka
mąka
sól, pieprz
papryka czerwona 2 sztuki
ogórek konserwowy 5 sztuk
cebula 2 sztuki
1/2 soku z cytryny
2 -3 ząbki czosnku
olej + masło do smażenia
Zalewa:
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 szklanki woda
1/2 szklanki oleju
4 łyżki keczupu
4 łyżki cukru
4 łyżki octu
sól do smaku
pieprz oraz ostra papryka
Sposób przygotowania
Filety oprószam solą i pieprzem,skropić cytryną oraz natrzeć czosnkiem i pozostawić na godzinę by przeszło. Panierujemy w jajku i mące i smażymy na oleju /ja zawsze na oleju + masło/ na złoty kolor. Paprykę i ogórki kroimy w paski, cebulę w piórka. Składniki na zalewę mieszamy w garnku i zagotowujemy. Dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy następne 5-10 minut. W naczyniu układamy na przemian: zalewę, usmażone ryby,…zalewę. Odstawiamy przynajmniej na kilka godzin w chłodne miejsce.
Może być odmienna alternatywa na Wigilię i Święta ..
Serdecznie polecam
Powiązany przepis:
nalewka pomarańczowa
śledzie w sosie musztardowym
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/ryba-po-japonsku