Składniki:naleśniki (ok. 10 sztuk):150 g mąki2 jajka250 ml mlekaszczypta soliwoda mineralna lub zwykła wodamasło lub olej roślinny do smażeniasos :150 g malin25 g drobnego cukru250 g jogurtu naturalnegododatkowo garść malin do dekoracjiMąkę przesiewamy, dodajemy jajka, mleko i sól. Całość miksujemy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Przed samym smażeniem dodajemy do ciasta wodę w takiej ilości aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta (około 1/2 - 3/4 szklanki). Naleśniki smażymy z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni teflonowej z cienkim dnem, na małej ilości masła lub oleju roślinnego.Maliny miksujemy z jogurtem i cukrem. Część sosu rozsmarowujemy na naleśnikach i składamy je na trójkąty. Resztę sosu wylewamy na wierzch. Dekorujemy malinami i listkiem mięty.