Dziś mój przepis na szybkie, proste i smaczne spaghetti napoli, czyli po prostu spaghetti z sosem pomidorowym.Składniki (4 porcje):kartonik lub 3/4 puszki krojonych pomidorówdwa ząbki czosnkuszczypta bazyliiszczypta oregano1/4 łyżeczki solipół łyżeczki cukru1/4 kostki rosołowej1 łyżka oliwy z oliwekodrobina startego parmezanuopakowanie makaronu typu spaghettiPomidory wlewamy na patelnię z rozgrzaną oliwą. Dodajemy wyciśnięty czosnek, przyprawy, kostkę rosołową, sól i cukier. Smażymy, mieszając. Kiedy sos zacznie się gotować, zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze przez kilka minut. Sos jest gotowy, kiedy nabierze ciemniejszej barwy i woda częściowo odparuje. Podajemy z makaronem typu spaghetti ugotowanym według instrukcji na opakowaniu, posypanym serem. Dekorujemy bazylią i według uznania świeżo mielonym pieprzem.Smacznego!