Dzisiaj pora na młodą kapustkę zasmażaną, którą robię dopiero pierwszy raz w tym sezonie a która jest uwielbiana przez moich domowników. Postanowiłam ją zrobić z dodatkiem jarmużu, który posiadam w przydomowym ogródku a o którym tyle dobrego się naczytałam.Składniki:mała główka młodej kapusty lub pół główki dużej1 cebula1 mała marchewka3 listki jarmużu,kopereksól, pieprzCebulę zeszklić na 1 łyżce masła, dodać drobno poszatkowaną kapustę, podlać małą ilością wody i gotować około 20 minut.Do kapusty dodać startą na drobnych oczkach marchewkę i pogotować 5 minut.Dodać jarmuż pokrojony w cienkie paseczki i dusić około 5 minut.2 łyżeczki mąki rozprowadzić w 2 łyżkach wody i dodać do kapusty.Kapustę doprawić solą i pieprzem do smaku oraz drobno pokrojonym koperkiem.Życzę smacznego!!