Wykonanie
Dzisiaj na szybki obiad wypróbowałam pyszny przepis na Pulpety z
makaronem w
sosie pieczarkowo porowym pochodzący z bloga Ala piecze i gotuje .Składniki:pulpety0,5 kg
mięsa wołowego mielonego1
jajko2 łyżki
bułki tartej1
cebula drobno posiekana i podsmażona1 łyżeczka
musztardyprzyprawy:
sól,
pieprz,
paprykamąka do obtaczaniasos:0,4 kg
makaronu pene1
por300 g
pieczarek1
porszklanka
śmietanki kremówki2
żółtkaoliwaprzyprawy:
sól,
pieprzWykonanie:
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniuW misce mieszamy:
mięso mielone,
cebulę,
bułkę tartą,
musztardę,
jajko i
przyprawyZ masy formujemy pulpeciki, obtaczamy je w
mące i smażymy na
oliwiePora i
pieczarki kroimy na plasterki i podsmażamy na patelni.
Śmietanę mieszamy z
żółtkami, doprawiamy
solą i
pieprzemMasę
śmietanową dodajemy do
pora i
pieczarek. Mieszamy, aż sos lekko zgęstniejGotowy sos należy wymieszać z
makaronem i pulpecikamiDanie podawać posypane
szczypiorkiem