Wykonanie
Smaczna obiadowa propozycja

Składniki8 plastrów
karkówki4
ogórki kiszonepapryka czerwona8 plasterków ulubionej
szynkimusztardasól ,
pieprz ,
maggi w płynieduża
cebulagarść
suszonych prawdziwków3-4 ząbki
czosnku2 łyżki
mąki2 łyżki kwaśnej
śmietanySposób przygotowania
Karkówkę rozbić, posmarować cienko
musztardą, posypać
pieprzem i
solą, na każdy rozbity płat położyć plasterek
szynki, połowę
ogórka i pasek
papryki, zwinąć roladki, dla pewności można spiąć wykałaczką. Gotowe roladki obsmażać z każdej strony na złoto – brązowy kolor,
cebulą pokroić w kostkę, smażyć chwilę razem z roladkami. Całość zalać
wodą. Dodać wcześniej umyte i pokrojone na mniejsze kawałki
grzyby. Gotować do miękkości.
Mąkę rozpuścić dokładnie w niewielkiej ilości
wody, dodać
śmietanę, dokładnie wymieszać, wlać do gotującego się sosu, dodać pokrojony w plasterki
czosnek, chwilę pogotować, dosmaczyć
pieprzem,
solą,
maggi w płynie.
