ßßß Cookit - przepis na Jaja faszerowane pieczarkami

Jaja faszerowane pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Home
Dania
Bezmięsne
11
cze
Jaja faszerowane pieczarkami
Loading...
30 min
Bardzo łatwe
2 Komentarzy
Szybki, prosty sposób na przekąskę.
Składniki
5 jaj
5 dużych pieczarek
1 mała cebula
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
3-4 łyżki oleju
Sposób przygotowania
Jaja ugotować na twardo, obrać, opłukać, przekroić na pół, wyjąć żółtka, żółtka rozgnieść widelcem. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce jarzynowej, cebulę bardzo drobno pokroić w kostkę, udusić razem z pieczarkami na oleju (dusić do odparowania płynu) wystudzić. Do wystudzonych pieczarek dodać rozgniecione żółtka, majonez, sól, pieprz, dobrze wszystko połączyć, napełniać połówki białek. Podawać z pieczywem i wędlinami.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.
Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.pl
vividlab
Źródło:http://kulinarnyprzepis.pl/jaja-faszerowane-pieczarkami