ßßß
Składniki25 dkg. serka mascarpone0,5l śmietany 30%0,5 szklanki cukru pudru3 łyżki cukru kryształu1 łyżeczka wanilii2 łyżeczki żelatynygalaretka cytrynowasok z jednej cytryny0,5 szklanki gorącej wodyBiszkopty okrągłe (około 15 sztuk)Duża kiść winogron ciemnych2 galaretki cytrynoweSposób przygotowaniaGalaretkę, cukier kryształ, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia się galaretki i cukru, wystudzić. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, dodać wystudzoną galaretkę. Śmietanę ubić z wanilią delikatnie wymieszać z serkiem, masę przelać do tortownicy wyłożonej biszkoptami, włożyć do lodówki do stężenia, na wierzch ułożyć winogrono, galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzątku. Wierzch deseru zalać tężejącymi galaretkami.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab