Wykonanie
HomeNa SłodkoDesery17wrz
Cytrynowy deserLoading...30-45 minŁatwe0 KomentarzyPuszysty, nie za słodki, szybki do zrobienia deser z
serka mascarpone,
bitej śmietany o
cytrynowym smaku.
Składniki25 dkg.
serka mascarpone0,5l
śmietany 30%0,5 szklanki
cukru pudru3 łyżki
cukru kryształu1 łyżeczka
wanilii2 łyżeczki
żelatynygalaretka cytrynowasok z jednej
cytryny0,5 szklanki gorącej
wodyBiszkopty okrągłe (około 15 sztuk)Duża kiść
winogron ciemnych2
galaretki cytrynoweSposób przygotowania
Galaretkę,
cukier kryształ,
żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia się
galaretki i
cukru, wystudzić.
Serek mascarpone zmiksować z
cukrem pudrem i
sokiem z cytryny, dodać wystudzoną
galaretkę.
Śmietanę ubić z
wanilią delikatnie wymieszać z
serkiem, masę przelać do tortownicy wyłożonej
biszkoptami, włożyć do lodówki do stężenia, na wierzch ułożyć
winogrono,
galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wrzątku. Wierzch deseru zalać tężejącymi
galaretkami.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab